Chrisal

Chrisal Europa, voorheen Chrisal België, werd opgericht in 1990. In het beginstadium bestond de hoofdactiviteit voornamelijk uit de distributie van afgewerkte reinigingsmiddelen. De evolutie naar de productie van halffabrikaten en afgewerkte producten voor industrieel, professioneel en huishoudelijk gebruik begon in 1994.

Intussen waren we er ons al van bewust geworden dat het zeer belangrijk was producten te ontwikkelen die beantwoorden aan de modernste technologie. Alkalische reinigers en ontvetters op waterbasis met een hoge reinigingskracht en tegelijk een biologische, niet agressieve en niet toxische werking werden dan ook ontwikkeld om tot veilige en milieuvriendelijke oplossingen te komen.

Na deze periode waren verscheidene investeringen nodig om een verhoogde productie capaciteit te kunnen behalen. Ook investeringen aangaande ontwikkeling en kwaliteit van de Chrisal producten waren bijgevolg een must. Onze kwaliteitsafdeling, verantwoordelijk voor het ondersteunen en optimaliseren van het volledige productie- en distributieproces is dan ook ontwikkeld tot een onmisbare schakel. Om tot deze realisatie te komen, hebben we gebruik gemaakt van interne kwaliteitsaudits. Chrisal Europa is dan ook in het bezit van het ISO 9002 certificaat sinds 1999 (gecertificeerd door CEBEC). Deze internationale norm behandelt kwaliteitssystemen zodat de kwaliteit van het product kan gegarandeerd worden. In Juli 2003 behaalden we ook de ISO norm 9001 : 2000 .

De laatste jaren getuigen van een grote verandering in de internationalisatie van onze firma. Chrisal veroverde een groot marktaandeel in België en andere landen in Europa, Noord - Amerika, Zuid - Amerika, Azië en het Midden - Oosten.

Chrisal producten worden door verscheidene industrieën afgenomen: voornamelijk in de voedingsindustrie, aluminiumindustrie, auto-industrie, chemische neutralisatie van mercaptanen, interieur- en exterieurreiniging van vliegtuigen, carwashes, horeca enz.

Chrisal producten zijn gecertificeerd door: de Universiteit van Gent - België als zijnde biologisch afbreekbaar, door CEBETOX European Risk Assessment Brussel - België betreffend afwezigheid orale toxiciteit , door CEBETOX European Risk Assessment Brussel - België en laboratoriums J.Simon SA - België betreffend afwezigheid huidirritatie, door Scientific Material International Inc. certificatie voor binnen - en buitenreiniging van Boeing en Douglas vliegtuigen. De Chrisal producten zijn ook in het bezit van attesten opgesteld door Dr. Willems - Instituut Diepenbeek - België, LOVAP LABO Geel - België, NATO leger - Belgische landmacht, Belgische brandweerbrigade Brugge, United States Department of Agriculture - Washington USA, Dr. W.U.Fäber Instituut voor ziekenhuishygiëne en desinfectie controle GbR-Giessen Germany als desinfectant tegen ziektekiemen en schimmels van dierlijke oorsprong in de voedingsindustrie, enz.

Chrisal was een van de eersten om het belang in te zien van de ontwikkeling van microbiologische en enzymatische producten. Wij kunnen dan nu ook met trots een compleet gamma van deze super milieuvriendelijke producten met de beste prestaties aanbieden.

Het is zeer belangrijk niet uit het oog te verliezen dat alle Chrisal producten behoren tot de laatste generatie reinigingsmiddelen. Het zijn allemaal hoogwaardige kwaliteitsproducten die een uitmuntende reiniging en ontvetting teweeg brengen en daar bovenop ook nog milieuvriendelijk, veilig en makkelijk op te bergen zijn.