Pip Pond Plus

 • Wat is PIP - Probiotica In Progress?

  De PIP producten zijn een nieuwe generatie onderhoudsproducten, waarbij goede bacteriën worden gebruikt om het risico op aanwezigheid van slechte micro-organismen te verlagen.

 • Wat zijn probiotica?

  Dit is een term die gebruikt wordt voor veilige, goede bacteriën die een gezondheidsbevorderend effect hebben op mens en dier.

 • Hoe werkt PIP Pond Plus?

  Via PIP Pond Plus worden goede bacteriën in het water gebracht die onmiddellijk alle overbodige voedingsstoffen wegwerken, die anders ter beschikking staan van ziektekiemen. Aangezien de PIP-bacteriën heel actief zijn, zullen ze het watersysteem domineren en zorgen ze voor een gezonde en stabiele microflora.

 • Is PIP Pond Plus een ontsmettingsmiddel?

  Neen, er is geen enkel afdodende werking op andere bacteriën. Zodoende kunnen ze geen aanleiding geven tot resistentie onder de ziektekiemen.

 • Wat doet PIP Pond Plus voor mijn vijver?

  Pip Pond Plus zorgt voor een goede microbiële samenstelling van uw vijverwater. De biofilm die in vijvers gevormd wordt en zorgt voor vertroebeling van het water, vervuiling van de filter en ontwikkeling van ziektekiemen, wordt op korte termijn afgebroken. Het resultaat is een heldere en zuivere vijver met een gezonde en hygiënische samenstelling van het water.

 • Moet ik andere bacteriën toevoegen als ik PIP Pond Plus gebruik?

  Neen, de beste werking met PIP Pond Plus wordt bekomen wanneer er geen andere toevoeging meer gebeurd. De PIP bacteriën stimuleren bovendien de vereiste stikstofcyclus in de filters. Indien door omstandigheden medicatie toch vereist is, wordt aangeraden meteen na de behandeling PIP Pond PLUS toe te voegen om de microflora snel stabiel te krijgen.

 • Is PIP Pond Plus veilig voor mens en milieu?

  PIP Pond Plus is neutraal, onschadelijk, volledig biologisch afbreekbaar, niet corrosief, niet schuimend en niet brandbaar. Het is een volkomen veilig product voor mens en dier.

 • Wat als ik stop met PIP Pond Plus of het gebruik onderbreek?

  De probiotische bacteriën in de PIP producten koloniseren de omgeving en zorgen voor een stabiele microflora. Ze vertonen daarbij een nawerking van enkele dagen, maar een frequente aanvoer van nieuwe PIP bacteriën is noodzakelijk om de werking optimaal te houden. Een onderbreking van langer dan 14 dagen wordt niet aangeraden.

 • Wat zijn de gevolgen van een overdosis PIP Pond Plus?

  Een te geconcentreerd gebruik van de PIP producten zal enkel aanleiding geven tot een hoger aantal goede bacteriën. Dit heeft enkel positieve gevolgen en zorgt voor een langere nawerking van de producten.

 • Hoe worden de PIP Pond Plus producten best gestockeerd?

  Gezien de aanwezigheid van levende probiotische bacteriën in de producten is een opslagplaats met een temperatuur van 10°C tot 30°C aanbevolen. Direct zonlicht wordt afgeraden.